За мен

Здравейте, тук може да прочетете малко повече за мен!

инж. Деян Станков                    Казвам се Деян Станков, на 49 години. Роден съм и живея в гр. Шумен!

Семеен с две прекрасни дъщери. Пословичната ми любов към машините, мотоциклетите и автомобилите наследих от моя Баща и Учител в живота Станко Станков.

В последствие тази моя любов се превърна в професия, любима при това!  Професионален инструктор съм от 1993 год., след като завърших Полувисш институт за подготовка на учители по практика(така се казваше тогава) гр. Ямбол, със специалност: „Ремонт и Експлоатация на Автомобилна Техника“.

                      От далечната 1993 г. до ден днешен не                            спирам да практикувам тази на пръв                              поглед изнервяща и неблагодарна  но                            иначе прекрасна професия.

През 2004 г. реших да доусъвършенствам образованието си и записах второ висше образование в РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ, специалност: „Транспортна Техника и Технологии“

Никога не съм спирал да се самоусъвършенствам и да търся нови начини за по добра подготовка на младите шофьори. Продължавам да се уча от най добрите колеги в бранша а именно инструктори като г-н Васил Калчев и др.

За мен подготовката на младия водач не приключва с даването на кормилните часове. Всичко започва от запознаването ми курсиста, определянето на характера, емоционалната му нагласа, желанието за обучение и др. Винаги съм се стремил да потдържам приятелски отношения между мен и обучаемия (мразя я тази дума…) за да може процеса на обучение да протича по гладко и без дистанцията която се създава когат двама души, учител и ученик се държат официално един към друг. Обучението на шофьори е сложен и продължителен процес. Той започва от първото ръкостискане и приключва едва когато  след края на изпита инспектора каже:                                 

  – Честито! Оценката Ви е „ДА“, вие издържахте изпита.

Виждал съм какви ли не емоции, от неистова радост до бурен и необуздан плач. Някой трудно сдържат емоциите си и им дават воля след като всичко е приключило.

Няма по голяма радост за мен инструктора от това да видиш как за определено време, човек който не знае от къде да отвори вратата на автомобила, вече уверено го управлява и се справя доста добре с това. Благодарение на теб, чувството е незаменимо, повярвайте ми.

 

 

Следва продължение…